2410253545 Παπακυριαζή 46, Λάρισα aggelikapatrikiou@gmail.com

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρως δαμάσκηνα

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρως δαμάσκηνα


5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρως δαμάσκηνα

Θα αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύεις: Βάλτα σε πράσινες σαλάτες, παρέα με ξηρούς καρπούς και την αγαπημένη σου βινεγκρέτ. Ή πολτοποίησέ τα μέσα στην ίδια τη βινεγκρέτ! Μαγείρεψέ τα με κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο για κυριακάτικα γεύματα κατσαρόλας που λιώνουν στο στόμα. Ψήστα στο ταψί, να μελώσουν μαζί με αρνάκι ή κυνήγια. Ενσωμάτωσέ τα στα αγαπημένα σου κέικ και ψωμιά ή βούτηξέ τα σε λιωμένη σοκολάτα, για να απολαύσεις ένα μοναδικό πειρασμό. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα προσθέτουν βάθος και ένταση σε κλασικά πιάτα και μεταμορφώνουν το απλό φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Θα μπορέσεις επιτέλους να μειώσεις τη ζάχαρη και το λίπος από τη διατροφή σου: Δε χρειάζεται να κόψεις τα γλυκά! Απλώς να τα “πειράξεις” με αποξηραμένα δαμάσκηνα. Εάν πολτοποιήσεις 60-70 γρ. δαμάσκηνα με 70 ml νερό θα έχεις στα χέρια σου ένα φυσικό υποκατάστατο του βουτύρου σε συνταγές. Δηλαδή μπορείς να το προσθέσεις σε αγαπημένες συνταγές κέικ, brownies κ.λ.π., μειώνοντας το βούτυρο ή αντικαθιστώντας το πλήρως! Λιγότερο λίπος, λιγότερες θερμίδες, πολλές περισσότερες φυτικές ίνες. Έπειτα η ζάχαρη. Με το που ενσωματώσεις τα δαμάσκηνα σε συνταγές για μπισκότα, κέικ, μους και άλλα γλυκά, θα μπορείς να μειώσεις δραματικά την ποσότητα επεξεργασμένης ζάχαρης.

Είναι έξυπνο, εύκολο, υγιεινό σνακ: Μπορείς να μεταφέρεις μια σακούλα με αποξηραμένα δαμάσκηνα παντού. Στην τσάντα σου, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, παντού. Είναι εξαιρετικά υγιεινό σνακ. Λίγα δαμάσκηνα ημερησίως, θα σου προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως κάλιο, βιταμίνες Κ και Β6, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων.

Το πεπτικό σου σύστημα θα λειτουργεί ρολόι.

Πολύ απλά, είναι νόστιμα: Τα δαμάσκηνα, εκτός από όλα τα θρεπτικά, αντιοξειδωτικά τους χαρακτηριστικά, είναι και πολύ νόστιμα.

 

 

 

 

Πίσω